Skip to content

Barn har en väldigt känslig hud

Små barn har en väldigt känslig hud och därför är det viktigt att du inte använder några produkter med starka dofter som kan göra ditt barn huds irriterad. Det är viktigt att du väljer produkter med omsorg och väljer en lotion, intimolja eller kroppstvål som är anpassad för barn och som gärna är helt utan parfymer, tillsatser eller kemikalier.

Gör efterforskningar innan du köper

För att du inte ska slösa pengar på produkter som du ändå inte kan använda är det viktigt att du gör rätt efterforskningar. Småbarnsåren är tillräckligt kostsamma utan att ska behöva spendera pengar på krämer eller oljor som du sedan inte kan använda ändå. 

Det finns många forum och bloggar som du kan läsa där användare också delar med sig av sina erfarenheter och vilka produkter de använder. Alla barn reagerar dock olika på produkter så ibland måste du tyvärr också testa dig fram för att hitta ett bra val.

För barn med riktigt känslig hud

Om du har ett barn med riktigt känslig hud som lätt blir irriterad kan det vara bra att istället rådfråga personal på närmaste Apotek. Det kan krävas särskilda produkter som är ännu mer skonsamma och anpassade för barn med till exempel allergier. 

Även produkter som marknadsförs för barn med känslig hud är inte alltid det bästa valet, vilket är varför personal kan stå till tjänst och vägleda dig genom det enorma utbudet av barnanpassade kroppsprodukter som marknaden erbjuder. På Apoteket kan de även rekommendera produkter som kan lindra irritation om du har använt någonting som ditt barn har reagerat på.