Skip to content

Välj den rätta vagnen

Många barn gillar att åka i vagn tills de är rätt stora, andra vill gärna klara sig själva så tidigt som möjligt och tycker att de kan gå själva. Oavsett så kan det vara bra att ha en vagn, för även barnet som kan gå själv sitter säkrare i en vagn om man t.ex. är ute bland trafik i städer.

När man får barn så är det standard att först ha en klassisk barnvagn där barnet ligger vänd mot den som kör och är skyddad av en skärm på ovansidan vagnen. Det är väldigt tryggt för små barn då de alltid kan se sin förälder och slipper utsättas för alldeles för mycket intryck av det som händer på gatan. Sedan när barnet blir större köper man oftast en sittvagn. Då är barnet nog stort för att förstå att föräldern är med trots att de tittar framåt. Barnet kan då se sig omkring, vilket är bra för hjärnans utveckling.

Men vad gör man sen om man får ett till barn? Det är svårt att gå med både en bebisvagn och en sittvagn på samma gång, för det är inte alltid man har möjlighet att vara två när man ska ut på promenad. Då finns det massor av olika duovagnar att välja mellan, så är problemet löst! Då kan du köra båda barnen i sina egna anpassade sitt eller liggplatser utan att behöva köra runt på två vagnar samtidigt. Supersmart lösning om man ska ut på promenad med två barn i olika åldrar, men som båda två behöver åka vagn.