Skip to content

Köpa barnkläder

Barnkläder kan vara bland det gulligaste som finns. Det är ofta chockerande hur små plagg som finns och att barn faktiskt är så otroligt små. När man får barn vill man ofta köpa en hel drös med barnkläder och det kan locka väldigt mycket att köpa nästan varje plagg man ser – men tänk till lite först.

När barnet väl fötts så kommer en period av långa sömnlösa nätter och många nya intryck. Man kommer då förmodligen inte tänka jättemycket på vad man sätter på barnet för kläder, utan fokusera mycket mer på saker som att byta blöja och mata barnet. Vips så har din bebis plötsligt vuxit ur alla de kläderna du köpte när du fortfarande var gravid. Många plagg kanske inte ens har hunnit användas. Man kan alltid prova sälja kläderna, men det kan också vara lättare sagt än gjort. Istället är det bättre om man köper få plagg när barnet är så litet, för de kommer ändå bli för små väldigt fort.

Många tycker att märkeskläder för bebisar är överskattat och fullkomligt onödigt, men i viss mån är det faktiskt rätt smart. Istället för att köpa massor av kläder från stora kedjor så kan du satsa på att köpa väldigt få märkesplagg. Dessa har mycket hörge andrahandsvärde och kommer gå lättare att sälja när de blivit för små. Sedan när barnet blivit större och inte växer fullt lika snabbt så kan man köpa lite fler plagg, men inte överdrivet mycket.