Skip to content

Hemmakurer för barn

Barn blir ofta sjuka och det är inte alla som har tid att åka till ett apotek stup i kvarten för att köpa medicin till sitt barn. Då är det tur att det finns barn hemmakurer som du kan ta dig an om ditt barn till exempel är hård i magen, har ont någonstans, har fått en förkylning eller liknande.

Den vanligaste huskuren för barn är att använda varma kompresser. Vid magsmärta bör man istället använda kalla kompresser. Att tillsätta honung eller ingefära i varmt citronvatten kan dessutom lindra smärtan vid magbesvär eller ont i halsen. Du kan också försöka ge dem små mängder kamomillte om de har svårt att sova eller har ångestproblem. Vid ångest och oro är en effektiv behandling att prata med varandra – vilket ni kan göra när och var som helst.

Naturliga oljor

En annan bra huskur för barn är att använda naturliga oljor som lavendelolja, eukalyptusolja och pepparmyntsolja mot trängsel och matsmältningsproblem. Eteriska oljor kan användas lokalt genom att gnugga in dem på bröstet och bakom öronen eller så kan du ge ditt barn några droppar i varmt vatten för att andas in ångan.

Att lära sig om olika huskurer för barn kan vara fördelaktigt i det långa loppet, eftersom du kommer att vara bättre förberedd på att hantera eventuella medicinska problem som kan uppstå med ditt barn. Genom att använda naturliga behandlingar kan du bidra till att förbättra ditt barns allmänna hälsa utan att behöva använda starka mediciner eller andra medicinska ingrepp.