Skip to content

Vikten av att barnsäkra ditt hem

Att ha barn är något av det bästa som finns och det många tycker är meningen med livet. Men det är en omställning som många inte har full koll på – speciellt om man inte har barn sedan innan. Något av det viktigaste du kan göra när du ska få barn är att barnsäkra ditt hem. Och med att barnsäkra menar vi inte att du behöver göra om hela hemmet, utan bara ta undan sådant som barnet kan skada sig på eller sådant som de inte bör komma åt.

De sakerna som du har där hemma och som du är extra rädd om kan vara bra att ställa undan. Du kanske har ett par fina glas från exempelvis Iittala som du beställde hem från Kitchentime.se – de ska du inte ställa längst ner i ditt vitrinskåp. Utan ställ upp det så att barnet inte når. Och om du inte har ett par glas från Iittala men skulle vilja ha det trots att du snart ska få barn kan du beställa hem några här

Hårda kanter och sladdar

Andra saker som är bra att tänka på när du ska barnsäkra ditt hem är att minimera antalet hårda kanter, speciellt när barnet väl börjar gå. Det är också bra att ta bort alla sladdar som ligger löst eftersom barn kan börja bita på nästan allting. Om du gör detta så har du kommit långt i att barnsäkra ditt hem och du kan njuta mer av att ha en bebis där hemma utan oro.