Skip to content

Vilka möbler behövs till barnkammaren?

När man snart ska bli en nybliven förälder, är det såklart många tankar som snurrar i huvudet och som kan göra att livet känns ganska rörigt. Det är många inköp som måste hinnas med innan förlossningen, saker som måste bestämmas och självklart måste även barnkammaren komma iordning innan det är dags.  Att vänta med dessa bestyr till sista tiden på graviditeten, är dock ingenting som vi rekommenderar. Det är viktigt att du förbereder dig och hemmet i god tid, för att sista perioden inte ska kännas alltför stressig. Men oroa dig inte, vi hjälper dig här att skapa en bra inköpslista till barnkammaren!

Skriv ner dina inköp

Innan du åker till vald fysisk butik eller använder en hemsida som banquet eller IKEA, är det viktigt att du har dina tankar och funderingar i åtanke. Skapa en lista med de inköp som måste göras och som även innehåller måtten på rummet och hur stor yta som du ska inreda. Detta ger dig en god överblick, gör det möjligt för dig att skapa en tydlig budget och du kan även säkerställa att ingenting saknas på listan. 

Vill du köpa allting nytt?

Beroende på din budget, kan du välja att inhandla allting nytt eller också spara lite pengar genom att köpa vissa eller samtliga saker till barnkammaren begagnat.  Genom att ta till vara på möbler, inredning eller leksaker som inte används längre kan du göra ditt för att minska på konsumtionen, vilket i sin tur gör att du handla mer miljövänligt. Dessutom kan du placera de sparade slantarna i fonder, som ditt barn kan dra nytta av när det är dags att ta körkort eller barnkammaren behöver uppgraderas.