Skip to content

Glöm inte att mysa med barnen

Nuförtiden hör man mycket om att man ska försöka aktivera sin barn och att de behöver utmana sig själva hela tiden. Men trots att barn kan ha mycket energi behöver även de återhämtning och stunder med mys. Det är därmed viktigt att hitta en balans och inte glömma bort att också spendera tid med ditt barn för att mysa.

Ditt barn kanske inte vill spendera en kväll i soffan eller ligga och läsa en bok i sängen. Men det behövs för att barnet ska samla energi och kunna reflektera över det som hen har lärt sig under dagen. Om du har svårt att få ditt barn att sitta eller ligga still och bara mysa kan du kanske behöva testa olika saker.

Hitta det som fungerar för er

Det finns massa tips och pekpinnar om hur du ska få ditt barn att slappna av. Men det viktiga är att ni gör någonting som fungerar för er. För er kanske det fungerar att sitta framför braskaminer och lyssna på lugnande musik. Då är det precis det ni ska göra. För andra är det kanske myskvällar i soffan framför en film som gäller.

Något som brukar fungera för många är att skapa en rutin för barnet. Kanske är det att varje kväll ta ett bad så att barnet förknippar badet med att det är dags att varva ner. Eller så läser du ditt barns favoritbok samtidigt som ni ligger och myser tillsammans. Vad som än funkar för er ska ni köra på.