Skip to content

Det finns inga pekpinnar

När det kommer till barn och hur man ska agera och reagera som förälder är det olika för alla. Alla barn är olika, så det finns helt enkelt inget facit på hur du ska mata ditt barn, hur barnet ska sova eller något annat sånt där vardagligt. Det som du som förälder kan göra är att testa dig fram och ta inspiration från andra. Men, bara för att någonting fungerar för någon annans barn betyder inte det att det fungerar för dig.

Och likaså är det tvärtom. Att du inte kan säga att någonting ska ske på ett specifikt vis bara för att ditt barn fungerar på ett specifikt sätt. Du kan komma med råd och tips på om hur du gjorde eller tänker – men att komma med pekpinnar och tillsägelser är en helt annan sak. Låt varje förälder lära känna sitt eget barn och njuta av den resan.

En fungerande vardag

Så länge barnet mår bra och växer som det ska så är allting okej. Du ska inte heller behöva känna press över att vissa saker ska göras på ett specifikt sätt. Ditt barn är just ditt barn och då är det du som bestämmer tillsammans med den andra föräldern.

Om någon kommer till dig och vill berätta för dig hur du ska göra med ditt barn är det bara att tacka för informationen men säga att du ändå kommer göra det som känns bäst för dig och ditt barn. Ni hittar er egen fungerande vardag bäst tillsammans.